Очікування в чергах на кордоні з Польщею сягають трьох діб - ДФС

Вівторок, 9 жовтня 2018, 11:35

Очікування в чергах на пунктах пропуску для автотранспорту на українсько-польському кордоні сягають трьох діб.

Про це повідомив у своєму Facebook в. о. голови Державної фіскальної служби України Олександр Власов.

"Провів відверту телефонну розмову із керівником митного відомства Польщі Петром Вальчаком. За нашими оцінками, очікування в чергах складають до трьох діб", - написав він.

За словами виконувача обов'язків глави ДФС, між контрольними органами України та Польщі діє меморандум щодо виникнення надзвичайних ситуацій, в якому прописані норми пропуску вантажних транспортних засобів у кожному пункті, проте протягом останнього року документ виконується не в повному обсязі.

"Керівники митниць з обох сторін - з нашого боку мова йде про Львівську та Волинську митниці ДФС - повинні налагодити взаємодію у рамках угоди, щоб мінімізувати проблеми бізнесу при проходженні контролю", - додав Власов.

Він додав, що має намір провести особисту зустріч з Вальчаком найближчим часом в одному з пунктів пропуску і, зокрема, обговорити розширення кількості пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

На початку жовтня ДФС повідомила про різке зниження пропускної спроможності пунктів на кордоні з Польщею. Головною причиною виникнення черг ДФС називала невиконання умов угоди між контрольними органами України та Польщі про попереднє сповіщення про виникнення надзвичайних ситуацій. Ця система визначає оптимальну кількість транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами кожної зі сторін за період однієї зміни.

У кінці вересня польські прикордонні служби оголосили так званий тихий страйк, що стало однією з причин накопичення транспортних засобів. Співробітники Прикордонної служби, серед іншого, вимагають збільшення зарплат. 

Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнуло майже 14,5 мільйонів осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.