Глава МЗС Естонії взявся за правильне написання Таллінна за кордоном

Неділя, 12 травня 2019, 11:35

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу пообіцяв вжити заходів, щоб назву Таллінна в іноземних аеропортах та авіаквитках за кордоном було написано правильно - з двома буквами "н".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на естонське видання ERR.ee.

Таку заяву міністр зробив, коли довідався, що кілька іноземних аеропортів на квитках пишуть "Таллін" з однією "н", тоді як естонською мовою правильно вживати дві літери "н".

Один з найбільших аеропортів світу виправив Kiev на Kyiv і Lvov на Lviv

"Якщо це твердження правильне, тоді це, звичайно, потрібно припинити! Будь ласка, з'ясуйте це з колегами. Я не забув, що з приводу цього другого "н" ще за часів Вайно (Карл Вайно - перший секретар ЦК Компартії Естонії в 1978-1988 роках) були запеклі суперечки", - написав Рейнсалу в соціальних мережах в суботу, 11 травня.

Рейнсалу відповів на публікацію в соціальних мережах колишнього депутата Рійгікогу парламенту і експерта з питань зовнішньої політики Тоомаса Алаталу.

Видання The Guardian писатиме у своїх текстах Kyiv замість Kiev

Алаталу написав: "Я вчора прилетів з Джерба, і моїм пунктом призначення був ТАЛЛІН. Коли я кілька місяців тому вилітав з Фуертевентура, пунктом призначення також був ТАЛЛІН. Написав про це у Міністерство закордонних справ - ніякої реакції. Тому до голосування на Генеральній асамблеї ООН через мандрівників по всьому світу треба домогтися, щоб у всьому світі знали, що столицею Естонії є ТАЛЛІНН".

Нагадаємо, у жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої вони звертаються до іноземних ЗМІ та аеропортів з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

Від початку кампанії ціла низка летовищ відкоригували написання українських міст.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.