У Брюсселі чекають держсекретаря США та обговорять, що робити з Іраном

Понеділок, 13 травня 2019, 09:31

Новий виток кризи навколо ядерної програми Ірану стане тематикою переговорів у Брюсселі, де чекають також на приїзд державного секретаря США Майка Помпео.

Про це розповіла журналістам високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федерика Могеріні, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Могеріні запевнила, що намір Помпео відвідати Брюссель став несподіванкою також для представників ЄС, через що конкретних планів щодо зустрічі з ним наразі немає.

"Ми вчора ввечері дізналися, що він змінив плани європейського турне та планує зупинитися тут, у Брюсселі... Ми завжди раді бачити його, але чітких планів ще немає", - розповіла вона. Як повідомлялося, раніше у Вашингтоні заявили, що держсекретар США скасував візит до Москви та планує відвідати Брюссель.

Ключовою темою, що планується до обговорення із США, стане криза навколо Ірану. Як відомо, Тегеран призупинив виконання частини своїх зобов’язань за ядерною угодою як відповідь на рішення США про вихід з угоди.

Могеріні заявила, що Євросоюз і надалі підтримує Іран. "ЄС продовжує повністю підтримувати ядерну угоду з Іраном, і на полях міністерської зустрічі ми зустрінемося з керівниками МЗС Британії, Німеччини та Франції, щоб обговорити з ними, як продовжити підтримку ядерної угоди, яка залишається одним зі стовпів нашої зовнішньої політики у регіоні, а також усієї системи ядерного нерозповсюдження", - заявила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: