Британія про ситуацію з Іраном: є ризик, що конфлікт почнеться випадково

Понеділок, 13 травня 2019, 12:15

Глава МЗС Великої Британії Джеремі Хант заявив, що Лондон стурбований ризиком випадкового початку збройного конфлікту між США та Іраном.

Про це, як передає "Європейська правда", повідомляє брюссельський кореспондент The Wall Street Journal Лоренс Норман.

"Ми дуже стурбовані ризиком конфлікту, що трапиться випадково, з ескалацією, яка не буде дійсно передбаченою жодною зі сторін... І тому ми будемо обговорювати ці проблеми з моїми європейськими колегами, з Майком Помпео", - сказав Хант.

"І я думаю, що нам потрібен період спокою, щоб переконатися, що всі розуміють, що думає інша сторона. І перш за все, ми повинні переконатися, що ми не повернемося назад до вступу Ірану на шлях повторної нуклеаризації. Це був би крок у неправильному напрямку", - додав він.

Новий виток кризи навколо ядерної програми Ірану стане темою переговорів у Брюсселі 13 травня, де чекають також на приїзд державного секретаря США Майка Помпео.

Іран оголосив, що припиняє дотримуватися частини обмежень щодо своєї ядерної програми, і пригрозив посилити ядерну діяльність, якщо країни-учасниці ядерної угоди не захистять Тегеран від санкцій США.

Розвідка США вказала на те, що Іран планує загрожувати американським військам та інтересам на Близькому Сході.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.