Вілла від шейха і поле для гольфу: мера невеликого містечка у Франції судять за корупцію

фото
Вівторок, 14 травня 2019, 11:43

У понеділок в Парижі розпочався судовий процес у справі мера невеликого міста Леваллуа-Перре під Парижем Патріка Балкані та його дружини Ізабель, яких звинувачують у корупції, ухилянні від сплати податків, приховуванні нерухомості за кордоном та розміщенні великих сум грошей в офшорах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

Згідно з документами, Патрік Балкані разом з дружиною заробляють трохи більше 140 тисяч євро на рік. В якості основних доходів Балкані задекларував свою зарплату мера і депутата, а його дружина - в основному ренту, доходи від акцій і пенсію. У паризькому передмісті пара знімала невелику квартиру площею 34 квадратних метри і гараж.

Однак, як стало відомо прокуратурі і журналістам, насправді Балкані вели більш розкішний спосіб життя. Мер Леваллуа-Перре від правих "республіканців" разом з дружиною, яка одночасно є його радником, проводили час на своїх віллах в Марракеші і на острові Сан-Мартен в Карибському морі.

Для більш коротких вилазок на природу пара надавала перевагу млину поблизу муніципалітету Живерні, перебудованому в елітні апартаменти. На території знаходиться басейн, тенісний корт і поле для гольфу.

 

За версією звинувачення, пара, яка удвох керувала містом Леваллуа-Перре понад 30 років, приховала від французької податкової нерухомість на загальну суму в 13 мільйонів євро.

Слідство вважає, щоб ухилитися від податків, подружжя використовувало офшорні компанії в Ліхтенштейні, Панамі і на Сейшелах.

Екс-прем'єр Франції з дружиною постануть перед судом у корупційній справі

Патріка Балкані також підозрюють в отриманні хабарів від саудівського шейха Мухаммеда Аль Джабера: звинувачення переконане, що він оплатив подружжю віллу в Марракеші і надав їм в розпорядження свій особистий літак, а в обмін отримав право побудувати два хмарочоси в Леваллуа-Перре.

Слухання у справі Балкані триватимуть як мінімум до 20 червня. Під час засідань суд повинен також з'ясувати, звідки у мера і його дружини з'явилися такі кошти на покупку нерухомості.

70-річному Патріку Балкані може загрожувати до 10 років в'язниці, а його дружині Ізабель - до 5 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.