У парламенті Естонії обурені візитом Ле Пен через її дружбу з Кремлем

Вівторок, 14 травня 2019, 15:17

Заступник голови комісії парламенту Естонії у закордонних справах Марко Міхкельсон вважає, що Марін Ле Пен користується підтримкою Кремля завдяки своїм підривним діям щодо єдності Європи і її візит в Таллінн суперечить державним інтересам Естонії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

"Запрошення в Естонію вкрай правого політика Марін Ле Пен, яка порушує єдність Європи і підтримує інтереси Росії, а також її недавня зустріч з заступником прем'єр-міністра Мартом Хельме і спікером парламенту Хенном Пиллуаасом в залі імені Яана Тиніссона, в Рійгікогу є плювком на національні інтереси Естонії", – заявив Міхкельсон.

Той факт, що Ле Пен під час її візиту не супроводжував посол Франції, на думку Міхкельсона, є індикатором того, як до її візиту відноситься Франція. Він також звернув увагу на те, що вона не відвідала полігон в Тапа, в якому зараз служать французькі союзники НАТО.

"Розмови EKRE про те, що вони не поділяють позицію Ле Пен щодо Росії, але у партії з нею є загальне розуміння майбутнього Європейського союзу, брехня", – сказав Міхкельсон, додавши, що якщо у ЄС не буде єдності, а з Росії знімуть санкції до того, як припиниться конфлікт в Україні, Естонія опиниться перед обличчям серйозної загрози.

Марін Ле Пен прибула до Естонії в понеділок, 13 травня  для переговорів з тамтешніми євроскептиками щодо формування фракції у Європейському парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.