Cуд у Німеччині зобов'язав телеканал показати передвиборне відео неонацистської партії

Четвер, 16 травня 2019, 13:48

Вищий суд Німеччини зобов'язав громадську телекомпанію ARD транслювати передвиборний відеоролик неонацистської партії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Минулого місяця телеканал ARD відмовився показувати рекламу Національної демократичної партії (НДП) в рамках її передвиборчої кампанії до Європарламенту, в якій партія закликає до створення "безпечних зон" для німців, які стали "жертвами" масової імміграції.

У рекламі голос за кадром каже: "Після відкриття кордону в 2015 році і неконтрольованої масової міграції, яка почалася після цього, німці стали майже щоденними жертвами". Голос за кадром супроводжується зображеннями місць злочинів і іменами жертв насильства, в тому числі вбивств.

Берлінський суд відхилив апеляцію НДП проти рішення ARD, але Федеральний конституційний суд скасував це рішення, заявивши, що воно порушує право НДП на проведення кампаній.

В Іспанії соціалісти виграють вибори до Європарламенту - опитування

Два роки тому Конституційний суд заявив, що НДП нагадує нацистську партію Адольфа Гітлера, але не став забороняти її, тому що вона була занадто слабка, щоб поставити під загрозу демократію.

У партії є один депутат в Європарламенті і вона сподівається посилити позиції на виборах в травні. НДП не належить до жодного блоку в ЄП.

НДП і головна ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" говорять, що злочинність в країні зростає через приплив в основному молодих мусульманських чоловіків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.