Президент Австрії: поведінка віце-канцлера була кричущою неповагою до громадян

Неділя, 19 травня 2019, 11:56

Президент Австрії Олександр Ван дер Беллен сподівається на "відновлення довіри" після дострокових виборів, призначених через відставку віце-канцлера і глави ультраправої Партії свободи Гайнца-Крістіана Штрахе.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство APA.

У заяві щодо урядової кризи президент заявив про тривожну моральну картину, "що наша країна несправедлива".

"Це ганебні фотографії, і нікому не повинно бути соромно за Австрію. Ми не такі", - сказав Ван дер Беллен, додавши, що поведінка Штрахе було "кричущою неповагою" до всіх громадян, яку не можна було терпіти.

Ван дер Беллен сказав, що відставка Штрахе - це тільки перший крок і також високо оцінив центральну роль, яку зіграли ЗМІ в цій справі. "Австрійці мають право довіряти своєму уряду", - сказав президент.

Як повідомлялося, у п’ятницю німецькі видання Süddeutsche Zeitung і Spiegel оприлюднили відеозаписи зустрічі, яка відбулася в липні 2017 року на Ібіці. Згідно цім записам, віце-канцлер Австрії, глава ультраправої Партії свободи Гайнц-Крістіан Штрахе зустрічався з росіянкою Альоною Макаровою, племінницею олігарха з оточення Путіна. Вона нібито планувала інвестувати не зовсім легальні кошти в Австрії.

У суботу віце-канцлер визнав автентичність записів та подав у відставку, а свої дії назвав "п’яною історією".

Читайте також - "Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих Австрії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.