Франція обіцяє вжити заходів щодо шукачів притулку з Грузії

Четвер, 2 травня 2019, 13:47

Грузія посідає перше місце за кількістю шукачів притулку у Франції, у зв’язку з цим Париж обіцяє вжити заходів.

Про це заявив надзвичайний і повноважний посол Франції в Грузії Паскаль Меньє, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання "Грузия Online".

Влада Грузії запевняє, що проблем з безвізом вдасться уникнути

"У Грузії немає війни, немає такої ситуації, щоб її громадяни просили політичний притулок. В основному політичний притулок просять переселенці і ті люди, які переживають будь-який тип переслідування. Відповідно, у нас складається враження, що громадяни Грузії стають жертвами маніпуляцій тих людей, які, можливо, або обіцяють їм щось, або не поінформовані про те, що їм складно буде отримати у Франції політичний притулок", - заявив Меньє в інтерв'ю Громадському телебаченню.

За словами посла, Франція вважає своїм пріоритетом збереження безвізового режиму з Грузією.

"Франція свого часу підтримала візову лібералізацію і нашою метою було, щоб у якомога більшої кількості громадян Грузії була можливість безперешкодно пересуватися територією ЄС. Для нас пріоритетно, щоб це збереглося", - підкреслив Меньє.

Єврокомісія висловить Грузії занепокоєння щодо безвізу - ЗМІ

За словами посла, щодо громадян, які порушують умови перебування на території Франції і просять притулок, будуть вжиті відповідні заходи.

"Орієнтовно їх чекає депортація з країни. Нашою метою є те, щоб ситуація врегулювалася, і в зв'язку з цим уряд Франції буде перебувати в режимі постійної роботи з урядом Грузії. В майбутньому ми очікуємо на візит міністра внутрішніх справ Франції до Грузії", - заявив Меньє.

З березня 2017 року для громадян Грузії діє безвізовий режим з Євросоюзом. Завдяки йому грузини можуть здійснювати короткострокові візити в країни Шенгенської зони з метою туризму, ділових і гостьових візитів без оформлення в'їзної візи.

Деякі європейські держави останнім часом почали висловлювати невдоволення в зв'язку зі зростанням кількості шукачів притулку з Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.