Вибори у найменшій землі Німеччини загрожують розвалом коаліції

Неділя, 26 травня 2019, 11:49

У найменшій федеральній землі Німеччині Бремені у неділю відбуваються вибори до місцевого парламенту, результат яких може прискорити кінець урядової коаліції соціал-демократів із консерваторами Ангели Меркель.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Опитування прогнозують, що Соціал-демократична партія, яка править у Бремені останні 73 роки, може втратити свій оплот. Примітно, що в жодній іншій німецькій землі так довго не керувала одна і та ж партія.

У Німеччині тисячі людей вийшли на акції проти націоналізму

Вибори до Європейського парламенту, які теж відбуваються у неділю,  можуть посилити тиск на "велику коаліцію" Меркель, оскільки як консерватори, так і соціал-демократи можуть зазнати великих втрат.

Якщо соціал-демократи програють Бремен консерваторам, тиск на лідера партії Андреа Налес з вимогою вийти з коаліції буде посилюватися. Багатьом рядовим партійцям СДПН набридло виступати союзниками Меркель.

Минулого року партія неохоче повторно увійшла в коаліцію, очолювану Меркель, після грандіозного провалу на федеральних виборах 2017 року. З того часу підтримка партії впала ще більше – до 17%.  

Соціал-демократи повинні переглянути свою участь в коаліції до кінця року. Тиск з боку членів партії може зрости, й СДПН може перейти в опозицію. Такий крок може призвести до дострокових виборів - непривабливий варіант як для СДПН, так і для консервативного блоку. Або ж - до формування іншої коаліції, що буде непростим завданням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: