Колишній король Іспанії Хуан Карлос оголосив про відхід від громадського життя

Вівторок, 28 травня 2019, 10:47

Колишній король Іспанії Хуан Карлос оголосив, що він відійде від громадського життя наступної неділі, через п'ять років після виходу на пенсію.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DPA.

У листі до сина, короля Феліпе VI, який був опублікований іспанською королівською сім'єю в понеділок, 81-річний колишній монарх каже, що з 2 червня він більше не буде виконувати представницькі обов'язки.

"Я думаю, що настав час відкрити нову сторінку в моєму житті і повністю вийти з суспільного життя", - написав колишній король, додавши, що він думав про цей крок з 80-річчя минулого року.

Хуан Карлос провів майже чотири десятиліття на троні в період з листопада 1975 року по червень 2014 року.

Хуан Карлос народився в Римі 5 січня 1938 року, ставши спадкоємцем престолу династії Бурбонів, яка була повалена в 1931 році.

Коли колишній диктатор Іспанії Франциско Франко вирішив, що після його смерті монархія буде відновлена ​, він вибрав Хуана Карлоса як спадкоємця, і 10-річний хлопчик повернувся на батьківщину.

Хуан Карлос отримав освіту у військових коледжах і в Мадридському університеті під наглядом Франко. Його коронація в 1975 році була зустрінута з байдужістю.

Але Хуан Карлос завоював серця іспанців, об'єднавшись з ними заради демократичних цінностей, ставши джерелом підтримки демократичного правління міністрів і перешкодив спробі перевороту в 1981 році.

Хуан Карлос зберігає почесне звання "Рей" (король) навіть у відставці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: