Прем’єрка Румунії поскаржилась, що її не запросили на неформальний саміт ЄС

П'ятниця, 3 травня 2019, 19:21

Прем’єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле висловила обурення тим фактом, що президент країни не запросив її на неформальний саміт ЄС у Сібіу 9 травня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Mediafax.

"Якщо мене запросять, я відвідаю саміт. Зрештою, уряд профінансував проведення саміту. Для мене виглядає неприйнятним, що ті, хто працюють на Румунію, хто здійнив велику роботу, не були запрошені на саміт" - заявила Денчіле.

Прем'єрка додала, що вона особисто не отримала запрошення на саміт. На думку Денчіле, таким чином Румунія посилає європейським лідерам негативний сигнал.

"Гадаю, прибудуть усі європейські лідери. Це сигнал, який ми посилаємо всій Європі. Як ми можемо говорити про єдність, коли прем'єр міністр Румунії не присутній при обговоренні порядку денного на 2019-2024 роки?" - заявила вона.

Румунія проведе антикорупційний референдум разом з виборами в Європарламент

Нагадаємо, 24 квітня нижня палата парламенту Румунії схвалила зміни до кримінального кодексу, які можуть закрити кілька поточних справ про корупцію на високому рівні.

У Європейській комісії критикують Румунію за відсутність прогресу у проведенні судової реформи, спробах проштовхнути правові зміни, які послаблюють незалежність судової влади, та допомогти політикам, звинуваченим у корупції. Президент Румунії Клаус Йоганніс намагається перешкодити рішенню правлячих соціал-демократів змінити законодавство у сфері судочинства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.