Ассанж не вийшов на відеозв'язок у справі екстрадиції до США, бо нездужає

Четвер, 30 травня 2019, 13:40

Адвокат засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа заявив, що його підзахисний був занадто хворий, аби в четвер з'явитися через відеозв'язок з британської в'язниці на слухання у справі його екстрадиції до США.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агенцію Reuters.

Сполучені Штати вимагають екстрадиції з Британії 47-річного Ассанжа, якому у США за 18 обвинуваченнями загрожують десятки років в'язниці, якщо його визнають винним.

Ассанжа засудили до 50 тижнів ув'язнення

"Його стан далекий від доброго", - сказав агентству адвокат Ассанжа Гарет Пірс. Слова адвоката підтвердила і суддя Емма Арбутнот із суду Вестмінстерського магістрату: "Він почувається не дуже добре".

У WikiLeaks серйозно стурбовані через здоров'я Ассанжа, якого раніше було переведено до медичної частини в лондонській в'язниці Бельмарш.

"Протягом семи тижнів у Бельмарші його здоров'я продовжувало погіршуватися, він різко втратив вагу. Рішення тюремної влади про переведення його до медичної частини говорить саме за себе", - йдеться у заяві WikiLeaks.

Ассанжа заарештували за запитом США про екстрадицію - поліція

Наступне слухання щодо запиту про екстрадицію Ассанжа призначено на 12 червня.

Ассанж, який провів майже сім років, переховуючись у тісних приміщеннях посольства Еквадору в Лондоні, неодноразово заявляв, що боїться екстрадиції до Сполучених Штатів. У 18 пунктах обвинувального акту Міністерство юстиції США стверджує, що Ассанж завдав шкоди національній безпеці країни.

Раніше цього місяця він був засуджений до 50 тижнів ув'язнення британським судом за порушення умов звільнення під заставу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.