Нова прем'єрка Молдови провела перші міжнародні переговори високого рівня

Четвер, 13 червня 2019, 07:36

Прем'єр-міністр Молдови Майя Санду 12 червня провела телефонну розмову з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні мав телефонну розмову з М. Санду, затвердженою прем'єр-міністром парламентом Молдови. Заохочував до спокою і стриманості, діалогу у пошуку шляхів виходу з нинішньої складної політичної ситуації. Підкреслив важливість верховенства права. Майбутнє європейської Молдови важливе для Литви і ЄС", - розповів Лінкявічюс у своєму Twitter.

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає. Новий уряд на чолі із Санду визнали ключові держави ЄС.

Топдипломат ЄС Федеріка Могеріні та єврокомісар з питань розширення Йоганесс Ган оприлюднили заяву, в якій стали на сторону новоствореної коаліції Соціалістичної партії та блоку ACUM.

МЗС України у своїй офіційній реакції на події в Молдові застерегло щодо реалізації "російського сценарію федералізації". 

Спеціальний представник України з придністровського врегулювання Віктор Крижанівський у Кишиневі зустрівся з представниками різних політичних сил Молдови.

Детальніше у статті "Чому президент Зеленський має подзвонити новому прем'єру Молдови".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.