Путін пообіцяв підтримку новій владі Молдови у боротьбі з узурпаторами

Четвер, 13 червня 2019, 09:47

Президент Росії Владімір Путін пообіцяв, що Росія підтримає проросійського президента Молдови Ігоря Додона та його сьогоднішніх партнерів по коаліції, проєвропейський блок ACUM, у боротьбі з, як він сказав, олігархічними структурами, що узурпували владу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Путін сказав у інтерв’ю телеканалу "Мир", текст якого опублікований на сайті Кремля.

"Ми, безумовно, будемо підтримувати і президента Додона, і його сьогоднішніх партнерів по коаліції з тим, щоб вони позбулися врешті-решт цих, як би так висловитися інтелігентно, тих людей, які узурпували до недавнього часу владу в Молдові", - сказав президент Росії, маючи на увазі неформального "хазяїна Молдови", олігарха та лідера Демократичної партії Влада Плахотнюка.

Новий глава МЗС Молдови назвав "червону лінію" у відносинах з РФ

Путін зазначив, що ситуація у Молдові не є унікальною, і навів приклад України.

"Молдова - це не унікальна ситуація, не унікальна. Але найбільш показова, тому що влада в Молдові, так само, як почасти й в Україні, була в повному і прямому сенсі цього слова узурпована олігархічними структурами, олігархами, які підім'яли під себе всі державні структури, все абсолютно: і правоохоронну сферу, і парламент, і все, що завгодно", - сказав президент Росії.

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає. Новий уряд на чолі із Санду визнали ключові держави ЄС, а також Росія.

МЗС України у своїй офіційній реакції на події в Молдові застерегло від реалізації "російського сценарію федералізації". 

Детальніше у статті "Чому президент Зеленський має подзвонити новому прем'єру Молдови".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.