Глава МВС Британії підписав запит США про екстрадицію Ассанжа

Четвер, 13 червня 2019, 13:41

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід повідомив, що підписав запит США про екстрадицію засновника Wkileaks Джуліана Ассанжа, проте остаточне рішення має ухвалити суд.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

"Є запит на екстрадицію з боку Сполучених Штатів, який суд буде розглядати завтра. Вчора я підписав запит на екстрадицію і завірив його", - сказав міністр в інтерв’ю BBC Radio 4.

США подали офіційний запит на екстрадицію Ассанжа

Тепер лондонський суд повинен ухвалити рішення про екстрадицію Ассанжа до США, де йому висунули обвинувачення за 18 пунктами. Його звинувачують у підбурюванні і публікації секретної інформації, а також змові з метою злому урядового комп'ютера.

"У кінцевому підсумку рішення за судом, але важливого його частиною є участь глави МВС. Я хочу бачити, щоб правосуддя завжди відбувалося. І у нас є законний запит на екстрадицію, я підписав його, але, звичайно, рішення повинен прийняти суд", - зазначив Джавід.

США висунули нові обвинувачення проти Ассанжа

У квітні Ассанжа виселили з посольства Еквадору, де він переховувався з 2012 року. 11 квітня його негайно заарештувала британська поліція, і зараз він відбуває 50-тижневий термін в Британії за те, що в 2012 році не з’явився в суд після звільнення під заставу.

Раніше Ассанж не вийшов на відеозв'язок у справі екстрадиції до США через поганий стан здоров’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: