Москва стурбована підтримкою США "прискореного прийому" Грузії в НАТО

П'ятниця, 14 червня 2019, 13:58

Москва стурбована заявою глави Держдепартаменту США Майка Помпео про необхідність "прискореного прийому" Грузії в НАТО.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, передає "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online".

"Ці люди вважають, що Грузія є складовою частиною певного блоку, на який можна спертися в певній діяльності, спрямованій проти РФ. І ці люди активізувалися. Вони готуються до грудневого саміту НАТО. Державний секретар США Майк Помпео відкрито заявив, що необхідний прискорений прийом Грузії в НАТО. Це для нас не тільки тривожно, що сказано дуже м'яко, а це, на нашу думку, згубно позначиться на наших відносинах ", - сказав Карасін.

Половина країн НАТО ратифікували протокол про вступ Північної Македонії

13 червня в Празі відбулася чергова зустріч спеціального представника прем'єр-міністра Грузії з питань відносин з РФ Зураба Абашидзе і заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна.

За словами Абашидзе, Росії не слід говорити в такому тоні з сусідами. "Коли лунають такі загрозливі заяви від представників влади Російської Федерації, відверто кажучи, мені стає ніяково. Країна-член Ради безпеки ООН, географічно найбільша держава в світі з мільйонною армією, з ядерною зброєю, не повинна розмовляти такою мовою з сусідами.

Якщо це є демонстрацією якоїсь потужності, тоді, думаю, вони досягають протилежного результату. Наша співпраця з НАТО не спрямована проти будь-кого", - заявив Абашидзе.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше підтвердив, що Альянс продовжує працювати над тим, аби Грузія скоро стала членом НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.