Голова європейського центробанку відкинув звинувачення Трампа у маніпуляції євро

Середа, 19 червня 2019, 09:50

Голова Європейського центрального банку Маріо Драгі заявив, що установа "не орієнтована на обмінний курс", відкидаючи твердження про маніпуляцію валютою, висловлені президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Ми маємо свою компетенцію. Ми маємо свій мандат. Наш мандат - це стабільність цін або інфляція трохи нижче двох відсотків", - сказав Драгі.

Східна Європа надто вразлива до глобальної торговельної війни - глава ЄЦБ

"Ми готові використовувати всі інструменти, необхідні для виконання цього мандату, і ми не націлені на обмінний курс", - додав він.

Заява Драгі про те, що слабке економічне зростання та повільна інфляція можуть змусити ЄЦБ скоротити ставки, які вже й так на історичних мінімумах, раніше викликали гнів Трампа.

"Маріо Драгі щойно оголосив, що може бути більше стимулів, як відразу ж впав євро проти долара, що робить несправедливо легше для них конкурувати з США", - сказав Трамп в Twitter.

"Їм це сходило з рук протягом багатьох років, разом з Китаєм та іншими", - додав він.

Світова торговельна війна: що показав звіт СОТ

Драгі заявив у своєму виступі, що "подальше скорочення процентних ставок у політиці залишається частиною наших інструментів".

Але Трамп згодом продовжував припускати, що ЄЦБ хоче якось отримати перевагу, а не реагувати на економічні умови в єврозоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.