Швейцарія вірить у повернення російської делегації в ПАРЄ

Середа, 19 червня 2019, 15:18

Глава Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявляє, що в перший день сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 24 червня буде знайдено остаточне рішення щодо повернення російської делегації в ПАРЄ.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на УНІАН, про це він сказав у Москві на спільній з главою МЗС Росії Сергеєм Лавровим пресконференції.

"Я впевнений, що наступного понеділка, коли почнеться сесія ПАРЄ, буде знайдено остаточне рішення, щоб відновити повноцінну участь російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи", - сказав Кассіс.

Меркель хоче повернути Росію до ПАРЄ, але обіцяє не забути про порушення

За його словами, "йдеться не про те, що це висловлення якоїсь любові чи дружби, йдеться про те, що це цілком законне бажання і необхідність, щоб Росія там була присутня".

"І ми сподіваємося, що вихід буде знайдено, і він відбудеться, у всякому разі, ми отримували позитивні сигнали щодо цього", - додав Кассіс.

За його словами, Росія має грати роль на Європейському континенті, незважаючи на "певні складнощі та навіть кризи через ситуацію в Україні", що вплинуло на присутність російських представників в ПАРЄ.

Зеленський: немає підстав для повернення Росії в ПАРЄ

Нагадаємо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проєкт резолюції наступного тижня.

Читайте також: "Руйнівники Ради Європи: як зупинити західні столиці від фатального подарунка Кремлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.