Зеленський: немає підстав для повернення Росії в ПАРЄ

Понеділок, 17 червня 2019, 18:51

Президент України Володимир Зеленський вважає, що у Парламентської асамблеї Ради Європи немає підстав для повернення російської делегації.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив у Парижі на спільній прес-конференції із президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Ми розмовляли про це з паном Макроном. Росія поки що не виконала нічого, що повинна була виконати. На мою думку, ми не можемо говорити про зняття санкцій, поки Україна не повернула повністю наш суверенітет. І санкції захищають суверенітет України. Для повернення Росії до ПАРЄ немає нічого під цим", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проєкт резолюції наприкінці червня.

Раніше українські правозахисники застерегли від схвалення цієї резолюції та безумовного повернення російської делегації до ПАРЄ, оскільки Росія повністю нехтує вимогами організації.

Детальніше читайте у колонці міністра: "Чи є життя після санкцій: що робитиме Україна у разі повернення росіян до ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.