Росія планує в’їхати в ПАРЄ, як в’їжджають окупанти – посол

Понеділок, 24 червня 2019, 10:04

Посол України в Австрії Олександр Щерба закликав не допустити повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи без виконання відповідних вимог.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Цими днями Росія планує в’їхати в ПАРЄ, як в’їжджають окупанти - задоволена, не покарана, з відчуттям перемоги зла над добром", - написав Щерба у Twitter.

Він також закликав користувачів соцмережі підтримати хештег #SaveCouncilEurope і поширювати під ним заклики не допустити повернення російської делегації.

Посол України в Естонії Мар’яна Беца також закликала делегатів ПАРЄ не голосувати на сесії за повернення РФ.

"Росія - це агресивна держава, яка окупувала частину України, вбила тисячі наших людей. Вона не дотримується закону і не виконала жодних резолюцій/рішень Ради Європи, не впроваджувала Мінські домовленості", - написала Беца у Twitter.

Нагадаємо, у Страсбурзі в понеділок відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити рішення, що призведе до повернення російської делегації без виконання будь-яких умов.

Як відомо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

В Росії вже заявили про намір повернутися до роботи у ПАРЄ 25 червня за умови ухвалення резолюції.

Детальніше про ситуацію в ПАРЄ читайте у статті:  "Руйнівники Ради Європи: як зупинити західні столиці від фатального подарунка Кремлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.