Росія має намір повернутися до ПАРЄ

Середа, 19 червня 2019, 17:54

Росія має намір повернутися до роботи у Парламентській асамблеї Ради Європи на літній сесії за умови ухвалення резолюції, яка "вбиває" санкційний механізм

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське державне агентство ТАСС.

МЗС: у разі повернення РФ до ПАРЄ Україна відкоригує ставлення до Асамблеї

У середу Рада російської Думи затвердила склад думської частини делегації Федеральних зборів в ПАРЄ. До неї увійшли 22 людини – 14 депутатів "Єдиної Росії", по 3 депутати від ЛДПР і КПРФ, 2 - від "Справедливої Росії". Загалом російську делегацію складають 36 депутатів – решту ще має затвердити Рада Федерації.  

За словами глави комітету нижньої палати з міжнародних справ Леоніда Слуцького, заявку на підтвердження повноважень російської делегації буде подано лише за умови позитивного голосування за резолюцію, яка обмежує санкційний механізм у ПАРЄ. Як повідомляла ЄвроПравда, документ розглянуть у ПАРЄ у понеділок 24 червня.

Нуль обмежень для Росії: як та чому в ПАРЄ погодилися зняти санкції з агресора

"Якщо рекомендації регламентного комітету будуть прийняті без вилучень, отже, буде введена заборона на обмеження права слова, голосу і представництва національних делегацій в асамблеї, російські депутати і сенатори приїдуть до Страсбурга і 25 червня увійдуть в зал засідань Палацу Ради Європи", - заявив Слуцький.

Перший віцеспікер нижньої палати парламенту Іван Мельников підтвердив, що Рада Держдуми затвердила текст заявки на підтвердження повноважень російської делегації для участі в літній сесії ПАРЄ, але подаватимуть документи лише після зміни регламенту ПАРЄ.

Детальніше про ситуацію в ПАРЄ читайте у статті:  "Руйнівники Ради Європи: як зупинити західні столиці від фатального подарунка Кремлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.