МЗС Литви про рішення ПАРЄ: це підрив цінностей і авторитету Ради Європи

Вівторок, 25 червня 2019, 14:45

Міністерство закордонних справ Литви оприлюднило офіційну заяву, у якій висловило жаль з приводу схвалення резолюції про повернення російської делегації до ПАРЄ

Як повідомляє "Європейська правда", заява опублікована на сайті литовського відомства у вівторок.

"Рано вранці 25 червня в Страсбурзі ПАРЄ вирішила змінити свої процедурні правила, послабивши механізм санкцій і відкривши шлях для одностороннього повернення російської делегації в ПАРЄ", - заявили у литовському міністерстві.

Голова МЗС Німеччини привітав повернення РФ до ПАРЄ

"Рішення ПАРЄ створити виняткові умови для Росії, яка продовжує порушувати міжнародне право і не змінює своїх агресивних дій стосовно інших держав-членів Ради Європи, підриває основоположні цінності і авторитет організації", - додали у МЗС Литви.

У Вільнюсі нагадали, що Росія нічого не зробила для виконання резолюцій ПАРЄ, які засуджують анексію Криму і порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, Росія продовжує порушувати міжнародне право, надаючи російське громадянство населенню окупованого Донбасу і ігноруючи прохання Міжнародного трибуналу з морського права про звільнення незаконно затриманих українських військовослужбовців, заявили в литовському МЗС.

Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї

"Більш того, Росія демонструє свій нігілістичний підхід до цінностей Ради Європи, вирішивши включити до складу російської делегації парламентарів ПАРЄ, які активно сприяли анексії Криму", - підкреслили у відомстві.

Литовські дипломати нагадали, що на засіданні Комітету міністрів в Гельсінкі 17 травня глава МЗС Лінас Лінкявічюс висловив несхвалення Литви щодо змін процедур, спрямованих на сприяння односторонньому поверненню російської делегації в ПАРЄ.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу.

Українська делегація вирішила зупинити роботу у Парламентській асамблеї Ради Європи на знак протесту.

Читайте також: "Смерть Ради Європи: що має робити Україна у відповідь на скандальне рішення ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: