Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї

Вівторок, 25 червня 2019, 12:18

Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї на знак протесту проти повернення делегації РФ.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив голова делегації Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

Українська делегація вирішила припинити участь в роботі ПАРЄ, крім питань, пов’язаних з позбавленням повноважень російської делегації.

Делегація звертається до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ у подальшому.

Також делегація звертається до президента і МЗС негайно виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи.

Зеленський про рішення ПАРЄ: європейські партнери нас не почули

Як повідомлялося, у середу українська делегація тимчасово повернеться до зали для участі в оскарженні повноважень російської делегації. Україна вимагатиме повністю позбавити росіян повноважень, а також права обіймати керівні посади у комітетах.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу.

Детальніше про те, що відбувалося у ПАРЄ на початку цього тижня, у статті "Спамери-захисники: як саме Україна боролася за збереження санкцій проти Росії у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.