Голова МЗС Іспанії відмовився від посади євродепутата і націлився на високий пост в ЄС

Середа, 26 червня 2019, 15:47

Виконувач обов'язків міністра закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель відмовився від свого нещодавно здобутого місця в Європарламенті, щоб залишитися при владі соціалістів на батьківщині і поборотися за одну з найвищих посад ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Чинний прем'єр від соціалістів Педро Санчес дав зрозуміти, що хоче, щоб Іспанія мала гучніший голос на європейській арені, а Борреля партійні джерела назвали потенційним кандидатом на пост головного дипломата ЄС або віцепрезидента Європейської комісії.

Стали відомі конкуренти Грибаускайте на високу посаду в ЄС

Відмовившись від свого портфеля як законодавця ЄС, Боррель не може бути президентом Європарламенту.

Інші вакантні посади - президента Європейської комісії, Європейської ради і Європейського центрального банку, а також керівника зовнішньої політики ЄС.

Є й інші іспанські можливі кандидати, такі як чинний міністр економіки Надіа Кальвіно, міністр навколишнього середовища Тереза ​​Рівера і міністр сільського господарства Луїс Планас.

Раніше повідомлялося, що прем'єр Бельгії Шарль Мішель і президентка Литви Даля Грибаускайте є претендентами на посаду президента Європейської ради.

Неформальні переговори щодо майбутнього президента керівництва ЄС мають відбутися на саміті G20 в Осаці 28-29 червня. Лідери ЄС знову зустрінуться 30 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.