У Польщі вказали на лицемірство деяких країн ЄС через рішення ПАРЄ

П'ятниця, 28 червня 2019, 11:50

Речник польського уряду Пьотр Мюллєр, коментуючи повернення повноважень у повному обсязі російській делегації у ПАРЄ, зазначив, що це голосування показує "лицемірство представників деяких європейських країн".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

"Це, звісно, погана інформація. Ця ситуація на рівні Ради Європи (відрізняймо її від Європейського союзу, бо Рада Європи не є органом ЄС) - це негативний сигнал з погляду міжнародної справедливості, оскільки росіяни напали на суверенну країну Україна і про це треба чітко та голосно говорити", - наголосив він.

У Раді розглянуть припинення участі в роботі ПАРЄ і висунуть умови для Росії

В ефірі телеканалу TVP речник уряду сказав, що це голосування показує "лицемірство представників деяких європейських країн, які говорять про демократичні принципи, що потрібно дбати про суверенітет країн, а водночас державу, яка вторглася до суверенної держави, в Україну, нині повертають до Ради Європи", - зауважив Мюллєр.

"Цього не повинно бути", - наголосив він. Мюллєр, коментуючи голосування в ПАРЄ, ствердив, що потрібно теж брати до уваги економічні інтереси деяких держав.

Зеленський: рішення про повернення РФ до ПАРЄ ухвалили давно

"Не приховуймо – сильне російське лобі у багатьох євросоюзних державах теж існує, у зв’язку з цим я вважаю, що ці дії, на жаль, принесли такі наслідки, але я радий, що на рівні ЄС, у Європейській раді ми успішно відстояли продовження економічних санкцій, тому що це той ефект, який відчуває Росія", - сказав він.

"Із подивом та сумом" сприйняв повернення Росії права голосу в ПАРЄ очільник кабінету прем’єр-міністра Польщі Марек Суський.

"Росія не демонструє, що є державою, яка демократизується, ми знаємо, що відбувається у Грузії, в Україні і в Чечні", - зазначив він.

У РФ допустили, що знову подадуть відхилену кандидатуру на віцепрезидента ПАРЄ

"Але Німеччина веде бізнес з Росією, будуючи трубопроводи, транспортуючи газ, у тих компаніях потім працевлаштовуються високі німецькі чиновники. Ангела Меркель стверджує, що це тільки і виключно бізнес", - зауважив польський політик.

"Ми бачимо, що Росія використовує сировину як інструмент експансії не тільки економічної, але й певного політичного тиску. Ми пояснюємо це у Європі, але деякі держави не хочуть це помічати", - заявив очільник політичного кабінету прем’єра Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.