У Раді розглянуть припинення участі в роботі ПАРЄ і висунуть умови для Росії

Четвер, 27 червня 2019, 18:56

Комітет Верховної Ради у закордонних справах на засіданні 1 липня розгляне тимчасове зупинення участі постійної делегації парламенту у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) із висуненням умов до Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у порядку денному засідання комітету, опублікованому на сайті ВР.

Клімкін просить не вважати Зеленського чи Порошенка винуватцем програшу в ПАРЄ

Зокрема, у порядку денному зазначено, що комітет розгляне призупинення участі постійної делегації ВР у ПАРЄ у роботі Асамблеї "до виконання Російською Федерацією низки умов щодо заручників, українських військових моряків та кримських татар".

Також комітет розгляне можливість відкликання запрошення на дострокові парламентські вибори в Україні для делегації ПАРЄ.

Компроміси з совістю: 6 тез від МЗС про повернення Росії до ПАРЄ

Окрім того, комітет розгляне проєкт постанови про звільнення Павла Клімкіна з посади глави МЗС і призначення на цю посаду Вадима Пристайка, кандидатуру якого запропонував президент Зеленський.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень.

Президент Зеленський заявив, що робив усе можливе, аби цього не трапилося, та запитав у депутатів, що вони зробили, аби цього не сталося.

Глава української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв звинуватив Зеленського у тому, що він перекладає на депутатів провину за повернення російської делегації до Асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.