Зеленський "вкрав" у Порошенка заяву про смерть російського імперського проєкту

відео, оновлено
Середа, 5 червня 2019, 21:16

Заява президента України Володимира Зеленського під час зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском про Україну в ЄС як "смерть російського імперського проєкту" повторює аналогічну заяву п’ятого президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє "Європейська правда".

5 червня під час зустрічі пресслужба українського голови держави поширила цитату Зеленського, висловлену під час зустрічі з Туском: "Україна в ЄС - це смерть російського імперського проєкту. Більше того, це потужний удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін в Росії та на всьому пострадянському просторі".

Як з’ясувалося, дана цитата є повторенням заяви попередника Зеленського на президентському посту Петра Порошенка.

"Україна в Європі – це смерть російського імперського проєкту. Ба більше – потужний удар по російському авторитаризму, це шлях до демократичних змін в Росії, на всьому пострадянському просторі", - заявив Порошенко, виступаючи 31 травня на з’їзді партії "Європейська солідарність" у Києві.

Як відомо, 4-5 червня президент Володимир Зеленський перебуває з візитом у Брюсселі.

Доповнено. В адміністрації президента України ввечері повідомили, що заступник глави АП Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності фрагментів виступу Володимира Зеленського. 

"Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка", - повідомили у пресслужбі глави держави. 

В АП заявили, що у разі підтвердження приватної співпраці державних службовців МЗС із Петром Порошенком "будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки".

"Розцінюємо це як диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка", - додали у адміністрації Зеленського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.