Зеленський: Україна в ЄС - це смерть імперського проєкту Росії

Середа, 5 червня 2019, 16:14

Україна в ЄС - це смерть російського імперського проєкту.

Про це, як передає "Європейська правда", заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском.

"Україна в ЄС - це смерть російського імперського проєкту. Більше того, це потужній удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін в Росії та на всьому пострадянському просторі", - сказав Зеленський, цитує пресслужба АП.

Зеленський обговорив із представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерікою Могеріні та президентом Європейської ради реформи та санкційні заходи проти російських чиновників, причетних до видачі російських паспортів українцям на окупованому Донбасі.

"Під час зустрічей із Федерікою Могеріні та президентом Євроради президент Зеленський обговорить плани реформ і бачення врегулювання ситуації на Донбасі, а також застосування заходів проти чиновників РФ, винних у паспортизації Донбасу", - повідомляла адміністрація президента.

Також Зеленський під час візиту до Брюсселя несподівано поспілкувався із прем'єром Грузії Мамукою Бахтадзе, з яким вони поселилися в одному готелі.

Він також провів зустрічі з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, а також іншими високопосадовцями європейських та євроатлантичних структур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.