Словаччина і Росія укладуть угоду на 100 млн євро щодо МіГ-29

Середа, 5 червня 2019, 20:48

Російська літакобудівна компанія РСК "МиГ" наступні 4-5 років здійснюватиме технічне обслуговування літаків МіГ-29 ВПС Словаччини.

Про це, як передає "Європейська правда", заявив словацький прем'єр Петер Пеллегріні після переговорів з російським колегою Дмитрієм Медведєвим у середу в Москві.

"Російська Федерація, російське товариство РСК "МиГ" наступні чотири або п'ять років буде піклуватися про бойову здатність нашої авіації. Ми говоримо про МіГ-29, це літаки, які захищають простір Словацької Республіки. Днями буде укладений контракт, і цей контракт буде мати обсяг близько 100 млн євро", - цитує Пеллегріні пресслужба Медведєва.

Словаччина, член НАТО, має старий контракт з Росією на технічне обслуговування 12 літаків Міг-29 до осені 2019 року. За ним, десятки російських техніків базуються на словацькій військовій авіабазі.

Минулого року Братислава підписала угоду на 1,9 млрд доларів, щоб придбати 14 винищувачів американського виробництва F-16 і замінити свої застарілі російські МіГ-29. Повідомлялося, що передача F-16 Словаччині може тривати до 2023 року.

Словаччина планує витратити близько 6,5 млрд євро до 2030 року на модернізацію своїх збройних сил. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: