Польські слідчі не визнають помилку пілотів причиною Смоленської катастрофи, як каже РФ

Четвер, 6 червня 2019, 18:53

Польська прокуратура називає неправдивими заяви російської агенції ТАСС про те, що польські слідчі визнали помилку пілотів причиною Смоленської катастрофи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Минулого тижня польські прокурори здійснювали процесуальні дії, пов'язані з оглядом уламків Ту-154М, що знаходяться в ангарі на військовому аеродромі "Смоленськ-Північний".

Агентство ТАСС написало в середу, що слідчі Слідчого комітету РФ разом з польськими колегами вивчили фрагменти літака Ту-154М польського президента Леха Качинського, який розбився під Смоленськом у 2010 році. ТАСС додає: "Як повідомили ТАСС у пресслужбі Слідчого комітету РФ, матеріали розслідування свідчать про помилку екіпажу".

Прокурор Ева Бялик заявила, що польські слідчі поїхали в травні в Смоленськ, щоб оглянути уламки. Вона зазначила, на основі цих дій не можна зробити висновок щодо вини пілотів. "Огляд не був завершений. Прокурори повинні знову відправитися в Смоленськ, щоб продовжити процесуальні дії", - заявила вона.

Польща викликала посла РФ через інформаційні дошки про Смоленську катастрофу 

За словами Бялик, польські слідчі під час поїздки не спілкувалися з журналістами і не ділилися враженнями з російськими слідчими.

Ще в середу російський Слідчий комітет розмістив у себе на сайті повідомлення, в якому говорилося: "При цьому російське слідство не сумнівається в обставинах авіакатастрофи. Всі зібрані матеріали свідчать беззастережно про неправильні дії екіпажу, який продовжив захід на посадку в умовах відсутності видимості".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.