Суд у справі теракту в Charlie Hebdo почнеться у квітні 2020 року

П'ятниця, 7 червня 2019, 14:52

У Франції визначили терміни судового розгляду справи обвинувачених в причетності до терактів 2015 року в редакції журналу Charlie Hebdo і супермаркеті Hyper Cacher.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Видання, посилаючись на судові джерела, повідомляє, що суд запланований з 20 квітня по 3 липня 2020 року.

14 підозрюваних повинні постати перед спеціальним судом присяжних. Їх звинувачують у наданні матеріально-технічної підтримки братам Куаші і Амеді Кулібалі.

Терористичний акт в редакції Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. В результаті нападу озброєних ісламських бойовиків загинули 12 осіб, 11 були поранені.

У Франції затримали 4 осіб у справі про напад на редакцію Charlie Hebdo - ЗМІ

Напад здійснили брати Саїд і Шериф Куаші, які були вбиті 9 січня під час спецоперації французької поліції.

Через кілька годин після теракту в редакції Сharlie Hebdo Амеді Кулібалі, який підтримував зв'язок з братами Куаші, поранив з пістолета 32-річного чоловіка в 10 кілометрах на північний захід від Парижа.

8 січня він застрелив співробітницю поліції і поранив співробітника дорожньої служби в місті Монруж на південь від Парижа. 9 січня Кулібалі, озброєний автоматичною зброєю, захопив магазин кошерних продуктів в Парижі.

Під час  захоплення загинули 4 людини. Кулібалі взяв в заручники 15 осіб і вимагав не штурмувати будівлю в містечку Даммартен-ан-Гоель, де на той момент сховалися брати Куаші. Увечері спецпідрозділ штурмував супермаркет та застрелив терориста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.