Офіцери "ЛитПолУкрбриг" проводять навчання за стандартами НАТО

фото
П'ятниця, 7 червня 2019, 19:21

Військові окремих батальйонів 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського спільно з офіцерами оперативного командування "Північ" проходять курсову підготовку "LITPOLUKRBRIG".

Про це "Європейська правда" з посиланням на прес-службу Генерального штабу ЗСУ. 

Навчання відбуваються на базі 13-го окремого мотопіхотного батальйону, де інструктори країн-партнерів — офіцери Збройних сил Литви та Польщі діляться досвідом з управління батальйонами під час ведення бойових дій.

Рада ухвалила закон про військові стандарти, потрібні для відповідності критеріям НАТО

Заняття включають і теоретичну, і практичну підготовку згідно зі стандартами НАТО. Зокрема, українські військові вивчили структуру та організацію роботи штабів батальйонів, яка діє в арміях держав-членів Альянсу.

Дотримуючись всіх необхідних фаз підготовки, офіцери 58-ї окремої мотопіхотної бригади у трьох групах відпрацювали розгортання штабів, маневри підрозділів, у тому числі наступальні, оборонні та інші операції.

Іноземні інструктори також дали рекомендації "натівського" стандарту щодо процесу прийняття рішень під час ведення різних видів бою. Триватиме курсова підготовка протягом майже трьох тижнів.

ЛитПолУкрбриг створена з метою участі в міжнародних операціях, що проводитимуться на підставі мандата Ради безпеки ООН та рішень уповноважених органів Литви, Польщі та України. Місце дислокації бригади - польський Люблін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.