Дуда похвалив українських солдатів, "героїв своєї Вітчизни"

П'ятниця, 22 лютого 2019, 16:44

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща дуже задоволена участю українських солдатів в українсько-литовсько-польській бригаді.

Про це він заявив на прес-конференції в Любліні, куди прибув разом з українським та литовською колегою відвідати штаб-квартиру військової бригади ЛитПолУкрбриг, повідомляє "Європейська правда".

"Українські солдати справді борються… Вони мають воєнний досвід. Не з теорії чи участі у закордонних місіях. Це солдати, які брали участь у регулярній війні. Це солдати, які мають дуже великий досвід, яким вони діляться з нашими солдатами. Це нас дуже задовольняє, тому що це герої своєї Вітчизни", - сказав польський президент.

Дуда підкреслив, що сьогодні у світі "багато небезпек", але наші солдати "вдосконалюються і показують нашим суспільствам єднання між нашими державами і народами".

"Ми всі знаємо, що ми сильні, коли ми разом, коли між нами панує згода і дружба, коли ми разом спільно стоїмо в одній шерензі. Тоді до нас є повага", - додав президент Польщі.

Нагадаємо, ЛитПолУкрбриг створена з метою участі в міжнародних операціях, що проводитимуться на підставі мандата Ради безпеки ООН та рішень уповноважених органів Литви, Польщі та України. Місце дислокації бригади - польський Люблін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.