Проросійський ексмер Риги став підозрюваним у корупційній справі

Понеділок, 1 липня 2019, 16:28

Бюро із запобігання та боротьби з корупцією Латвії офіційно визнало колишнього мера Риги Ніла Ушакова підозрюваним у кримінальній справі про закупівлю муніципального транспортного підприємства Rīgas satiksme.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Бюро повідомило, що у кабінеті Ушакова в Ризькій думі під час обшуків був виявлений предмет, який компетентні органи визнали пристроєм стратегічного призначення.

Екс-мер Риги оскаржив рішення про своє відсторонення

Згідно з чинним латвійським законодавством, фізичним особам заборонено купувати, зберігати та використовувати пристрої стратегічного призначення.

Сам Ушаков повідомив, що в кабінеті було виявлено пристрій, який "валявся на полицях серед сувенірів і різних подарунків". Він заявив, що виявлення предмета викликало у нього подив.

Проросійського мера Риги звільнили через корупційний скандал

Антикорупційне бюро почало  кримінальний процес у зв'язку з трьома закупівлями Rīgas satiksme, у яких підозрюють корупційну складову із загальною сумою хабарів скласти від 13,5 до 20 млн євро. Справа стосувалась закупівлі громадського транспорту для міста.

Ушакова було відсторонено з посади глави Ризької думи у зв’язку з корупційним скандалом. У травні його було обрано депутатом Європейського парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.