Суд заборонив Трампу блокувати користувачів у Twitter

Середа, 10 липня 2019, 11:24

Апеляційний суд у Нью-Йорку 9 липня визнав неконституційним блокування президентом США Дональдом Трампом доступу до його сторінки у Twitter користувачам з іншими поглядами.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Reuters.

Суд дійшов висновку, що перша поправка до конституції США про загальні свободи громадян забороняє Трампу використовувати функцію блокування для обмеження доступу до його облікового запису, який має 61,8 мільйона підписників.

Twitter заблокував нідерландського ультраправого популіста Вілдерса

Також суд пояснив ухвалу тим, що мікроблог Трампа у соцмережі містить "усі атрибути офіційного державного облікового запису" і "є одним із основних засобів Білого дому для виконання офіційної роботи".

Трамп і його помічники раніше самі характеризували твіти президента як офіційні заяви, а Національний архів США вважає їх офіційними записами, пояснили в суді.

У міністерстві юстиції США заявили, що "розчаровані рішенням суду і вивчають можливі подальші кроки". Представники Білого дому та соцмережі Twitter відмовилися від коментарів.

Трамп у Twitter розсекретив "морських котиків" США в Іраці

Блокування користувачів Трампом оскаржили представниками Колумбійського університету та семеро користувачів Twitter, яких він заблокував.

Рішення апеляційного суд у Нью-Йорку підтвердило вердикт федерального суду Манхеттену від травня 2018 року, який спонукав Трампа розблокувати деякі акаунти у Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.