Трамп у Twitter розсекретив "морських котиків" США в Іраці

відео
П'ятниця, 28 грудня 2018, 09:47

Американський президент Дональд Трамп, ймовірно, ненавмисно розсекретив обличчя команди "морських котиків" ВМС США під час свого несподіваного візиту до Іраку.

Як зазначає агентство AFP, звичайно місце розташування підрозділів сил спеціальних операцій США засекречено. У рідкісних випадках, коли вони потрапляють у об'єктиви камер в зоні бойових дій, обличчя бійців елітних груп ретушують.

Однак після свого несподіваного візиту на авіабазу Аль-Асад у західному Іраці Дональд Трамп оприлюднив на своїй сторінці в Twitter відео, на якому він позує в колі військових, тисне їм руки і підписує подарунки.

На одному з кадрів Трамп показує великого пальця групі військових, які, ймовірно, є бійцями підрозділу спеціального призначення SEAL Team Five.

Агентство наголошує: президент США володіє широкими повноваженнями щодо розсекречення інформації, тому його твіт, ймовірно, не суперечить жодним правилам. Проте деякі спостерігачі вважають це порушенням правил забезпечення оперативної безпеки.

Трамп також зіштовхнувся з критикою в США через заяву, що він нібито вперше за 10 років підвищив зарплату військовим, тоді як Пентагон фактично підвищував плату праці військовослужбовців щороку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.