Трамп пообіцяв суттєво розширити санкції проти Ірану

Середа, 10 липня 2019, 17:26

Президент США Дональд Трамп пообіцяв незабаром значно розширити санкції проти Ірану через порушення ядерної угоди.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Іран давно таємно "збагачує", що є повним порушенням жахливої угоди за 150 мільярдів доларів, укладеної Джоном Керрі та адміністрацією Обами. Пам'ятайте, що ця угода мала закінчитися через коротку кількість років. Санкції скоро будуть збільшені, істотно!", - написав Трамп в Twitter.

7 липня Іран заявив, що почне збагачувати уран вище рівня у 3,67%, і попередив, що продовжуватиме скорочувати свої зобов'язання щодо ядерної угоди кожні 60 днів, якщо інші країни, що підписали її - Китай, Франція, Німеччина, Росія та Велика Британія - не захистять Тегеран від санкцій США.

За останні два місяці Вашингтон різко посилив санкції проти Тегерана з метою повністю зупинити експорт його нафти. В останні тижні протистояння набуло військового виміру: Вашингтон звинувачує Іран у нападі на танкери в Перській затоці, а Іран збив американський дрон. 

Іспанія: танкер біля Гібралтару затримали за запитом США до Британії

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф повідомив, що рішення Тегерана збільшити збагачення урану - це пряма відповідь на те, що він назвав американським "економічним тероризмом".

Франція, Німеччина та Велика Британія нині запускають в дію платіжну систему, яка дозволить проводити фінансові операції із Іраном в обхід санкцій США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.