Трамп наказав розслідувати податок Франції щодо цифрових гігантів США

Четвер, 11 липня 2019, 10:30

Президент США Дональд Трамп наказав провести розслідування намірів Франції обкласти американських технологічних гігантів податками.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Euractiv.

Плани Парижа можуть призвести до дій США у відповідь у вигляді тарифів або торгових обмежень, якщо в результаті перевірки будуть виявлені несправедливі або дискримінаційні дії.

Франція обкладе податком Google, Facebook та інші інтернет-гіганти США

Наказ Трампа розглядається як попередження від влади США напередодні голосування щодо податкових заходів у французькому парламенті, яке має відбутися 11 липня.

Очікується, що плани будуть реалізовані у вигляді податку, що накладатиметься на будь-яку цифрову компанію з доходами понад 750 млн євро, з яких 25 млн євро повинні надходити з Франції.

Трамп пригрозив ЄС: або співпрацюєте, або ми "обкладемо вас тарифами, чорт забирай"

Ставка податку буде встановлена на рівні 3% і може торкнутися деяких найбільших технологічних компанії США, в тому числі Amazon, Facebook і Google. Збір дозволить поповнити французький бюджет на приблизно 500 мільйонів євро на рік.

"Сполучені Штати дуже стурбовані тим, що податок на цифрові послуги, який, як очікується, пройде через Сенат Франції... несправедливо націлений на американські компанії", - заявив торговий представник США Роберт Лайтхізер, оголошуючи про розслідування.

Президент США "дав вказівку, щоб ми розслідували наслідки впровадження цього законодавства і визначили, чи є воно дискримінаційним або необгрунтованим, обтяжливим чи обмежуючим", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.