У Франції топ-політика звинуватили у розкішних прийомах за державні гроші

Четвер, 11 липня 2019, 11:16

Колишній глава Національних зборів Франції та нинішній міністр комплексних екологічних перетворень Франсуа Де Рюжі опинився в центрі скандалу після публікації розслідування порталу Mediapart.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

За даними журналістів, в період з 2017 по 2018 рік разом зі своєю дружиною Северниною він організовував державним коштом розкішні вечері для своїх друзів в резиденції глави Нацзборів. Де Рюжі назвав їх "неформальними вечерями з представниками громадянського суспільства, необхідними для виконання його обов'язків".

Екс-главу МВС Македонії засудили до 6 років за купівлю розкішного Mercedes

За даними журналістів, дружина політика займалася організацією вечер і складала списки запрошених. Вона працює журналістом видання Gala і може похвалитися значним списком знайомих в сферах мистецтва, мас-медіа та фінансів. Саме вони, як повідомляється, були особливо частими гостями на "неформальних вечерях" подружжя Де Рюжі.

Журналістам вдалося підтвердити інформацію про те, що з жовтня 2017 по червень 2018 року в резиденції тоді ще голови Національної асамблеї пройшло не менше десяти урочистостей, на яких були присутні від 10 до 30 запрошених.

На вечерю подавали гігантських омарів, а запивали їх гості винами гран крю з погребів Національних зборів - однієї з найбагатших винних колекцій Франції. Повідомляється, що вартість однієї пляшки вина на вечерях становила від 100 до 550 євро.

У Болгарії проведуть нацрозслідування щодо власників розкішних маєтків та авто

За словами Северини Де Рюжі, вечері допомагали її чоловікові "не втрачати зв'язок з суспільством".

Практика подібних вечер йде врозріз з неодноразовими заявами Де Рюжі про те, що слід прагнути до прозорості і оптимізації витрачання бюджетних коштів в парламенті.

Інформація про бенкети ексглави Нацзборів вже з'являлася в пресі: повідомлялося, що 17 грудня 2017 року він організував за державні кошти розкішну вечерю з нагоди річниці свого весілля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.