Екс-главу МВС Македонії засудили до 6 років за купівлю розкішного Mercedes

Понеділок, 8 жовтня 2018, 16:24

Суд у Скоп'є засудив колишню очільницю міністерства внутрішніх справ Македонії за зловживання службовим становищем під час покупки урядового Mercedes.

Як повідомляє РТС, Гордану Янкуловську засудили до шести років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час закупівлі розкішного броньованого автомобіля Mercedes S600 Guard для потреб прем'єр-міністра.

Раніше колишній прем'єр Нікола Груєвський був засуджений до двох років за той самий злочин. Розкішний куленепробивний автомобіль був куплений 2012 року за 600 тисяч євро.

 
Mercedes S600 Guard

Про покупку стало відомо у 2015 році, коли тогочасна опозиція, а сьогодні правляча партія, оприлюднила деталі розмови між Груєвським та його близькою соратницею Янкуловською. Прем'єр просив, аби МВС придбало автомобіль, на якому він буде їздити, й суспільство про це не дізнається.

Суд визнав, що Mercedes був закуплений міністерством внутрішніх справ для потреб екс-прем’єра за умовами тендеру,  вигідними лише одному постачальнику. Суд також визнав, що автомобіль було придбано незаконно, аби виконати бажання прем’єра їздити саме на цьому авто.

Янкуловська може оскаржити вирок у апеляційному суді Скоп’є.

Колишня міністр внутрішніх справ очікує на ще два судові процеси щодо порушень під час виборів, незаконного знищення підслухувальних пристроїв та незаконного прослуховування близько 5 тисяч телефонних номерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.