Латвія слідом за Литвою і Естонією опротестувала російські феєрверки "звільнення"

Четвер, 11 липня 2019, 14:45

Міністерство закордонних справ викликало на розмову тимчасового повіреного в справах РФ в Латвії Вадима Васильєва, розкритикувавши намір Росії влаштувати 13 жовтня феєрверк на честь "визволення Риги від німецько-фашистських військ".

Про це у четвер повідомили у латвійському МЗС, інформує "Європейська правда".

"Латвія категорично засуджує спроби Росії останнім часом виправдати спільно вчинені Сталіним і Гітлером злочини, в тому числі укладення пакту Молотова-Ріббентропа. Особливо цинічною є організація в Москві феєрверків з нагоди "звільнення" столиць країн Балтії на 80-річчя підписання цього пакту", - відзначили в МЗС Латвії.

Литва висловила протест РФ за намір відзначити окупацію Вільнюса і Каунаса

Міністерство додало, що, вітаючи перемогу над нацизмом, відомство нагадує всім, що для Латвії, Литви та Естонії відновлення свободи і незалежності відбулося 45 років тому, оскільки прихід Червоної армії означав відновлення радянської окупації.

Представнику російського посольства наголосили, що святковий феєрверк розглядається латвійською стороною як неприйнятна і недружня діяльність.

Нагадаємо, МЗС Литви у четвер також викликало на розмову посла Росії, щоб висловити протест у зв'язку з планами відзначити "звільнення" Вільнюса і Каунаса.

Міністерство закордонних справ Естонії в середу, 10 липня, також викликало представника посольства Росії і висловило протест з приводу організації феєрверку в Москві 22 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: