Лідерка Грузії про заяву Путіна: це краще, ніж погрози, ми почекаємо

П'ятниця, 12 липня 2019, 09:14

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі сподівається на припинення зростання напруженості у відносинах з Росією.

Про це вона заявила Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

Коментуючи заяву Владіміра Путіна про небажання запроваджувати санкції проти Тбілісі, вона сказала: "Ми почекаємо і дізнаємося, якою є реальність. Однак я б вважала за краще такі висловлювання, ніж погрози".

МЗС Грузії - Путіну: грузинська історія починається не з 18-19 століття

"Ми зі свого боку, зрозуміло, готові до того, щоб не здійснювати ескалацію", - додала Зурабішвілі. "Я буду першою, хто закличе до деескалації", - заявила вона.

"Я впевнена, що російські туристи одного разу повернуться. Можливо, це станеться раніше, а не пізніше", - сказала вона. "Грузія залишатиметься відкритою", - додала президентка.

Зурабішвілі прокоментувала і критику її курсу щодо Росії. Президент констатувала, що стикатися з протилежною точкою зору - "доля будь-якого лідера". "Я тут для того, щоб захищати мій народ. Ніхто не буде вчити мене патріотизму", - зазначила вона.

Про заборону польотів для грузинських авіакомпаній в Росію з 8 липня російська влада повідомила в кінці червня. У Кремлі запевняють, що в Грузії існує небезпека для росіян, а в Міністерстві транспорту РФ заявили, що заборона на польоти в Росію грузинських авіакомпаній триватиме до моменту повного погашення заборгованості з аеронавігаційного обслуговування.

Нагадаємо, через скандал із російськими депутатами, які з’явилися у грузинському парламенті, 20 червня ввечері в Тбілісі почалися масові протести.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: