У Грузії прокоментували дані Мінтрансу РФ про борги

Четвер, 11 липня 2019, 09:52

Найбільший авіаперевізник Грузії Georgian Airways прокоментував дані Міністерства транспорту Російської Федерації про борг грузинських авіакомпаній за аеронавігаційне обслуговування.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал RNS.

"На прохання грузинського уряду, авіакомпанія Georgian Airways оплатила $ 2 млн замість збанкрутілих грузинських авіакомпаній, держава Грузія оплатила $ 1 млн, оскільки у російських авіакомпаній також була заборгованість перед грузинською аеронавігацією, сума в $ 750 тисяч, що залишилася, мала була бути погашена коштом взаєморозрахунків", - повідомив генеральний директор Georgian Airways Роман Бокерія.

МЗС Грузії - Путіну: грузинська історія починається не з 18-19 століття

"Ця домовленість була підтверджена обмінами нот між авіаційною владою Російської Федерації та Грузії. Після цієї домовленості і виконання своїх зобов'язань кожної зі сторін, польоти були відновлені до серпня 2008 року. Чартерні перевезення були відновлені в 2010 році, а регулярні - з 2014 року", - додав Бокерія.

Про заборону польотів для грузинських авіакомпаній в Росію з 8 липня російська влада повідомила в кінці червня. Причинами заборони стали необхідність забезпечити достатній рівень авіаційної безпеки та заборгованість перед ФДУП "Держкорпорація з ОрПР" за аеронавігацію.

Йшлося про суму заборгованості грузинської сторони (без урахування накопиченої пені) в 792,5 тис. доларів і 592,2 тис. рублів.

У Мінтрансі Росії заявляли, що з 1994 року по теперішній час в повітряному просторі Російської Федерації здійснювали польоти 46 авіакомпаній Грузії, але 20 грузинських компаній, які виконували польоти в повітряному просторі Росії в період з січня 1994 року по лютий 2007 року, припинили польоти, не сплативши заборгованості за аеронавігаційне обслуговування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: