Прем'єр Іспанії заявив про крах переговорів про лівий уряд

Понеділок, 15 липня 2019, 11:53

Виконувач обов'язків прем'єр-міністра і лідер соціалістів Іспанії Педро Санчес заявив, що переговори про створення уряду за підтримки лівої партії Podemos ("Ми можемо") провалилися.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Партія Санчеса здобула перемогу на парламентських виборах в квітні, але для формування більшості йому не вистачає голосів.

Санчес і лідер Podemos Пабло Іглесіас не змогли досягти згоди щодо формування коаліції, попри попередню домовленість про "уряд співпраці".

Головним каменем спотикання є той факт, що Іглесіас хоче, щоб його партія отримала міністерські посади пропорційно до ваги в парламенті (42 місця проти 123 у соціалістів). 

Глава Каталонії постане перед судом за демонстрацію символів відокремлення від Іспанії

Соціалісти відкидають офіційну коаліцію з Podemos і пропонують Іглесіасу урядові посади середнього рівня, але не міністерські портфелі.

Парламент Іспанії 23 липня проведе голосування щодо затвердження Педро Санчеса прем'єр-міністром.

Якщо йому не вдасться отримати абсолютну більшість, тоді доведеться пройти повторне голосування через два дні, коли буде потрібна проста більшість.

Санчес закликав дві великі правоцентристські партії утриматися, щоб дозволити йому виграти голосування і очолити уряд меншості. Вони обіцяли заблокувати спробу Санчеса повернутися до влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.