Чехія обмежила російські авіарейси через дії Росії - ЗМІ

Вівторок, 2 липня 2019, 10:59

За даними джерел, рішення чеської влади скоротити кількість російських авіарейсів до країни є відповіддю на кроки російської сторони.  

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на чеське видання Aktualne, яке з’ясувало причини обмеження польотів російських авіаліній.

Виходячи з інформації видання, Прага обмежила польоти авіакомпаній РФ після того, як Москва не дотрималась домовленостей щодо "Чеських авіаліній".

Чехія обмежила польоти російських авіакомпаній

"Російська влада в останній день червня скасувала попередньо погоджену угоду про перельоти над Сибіром  в рамках розширення польотів "Чеських авіаліній" до південнокорейського Сеула", - йдеться у повідомленні.

У Празі, виходячи з цього, вирішили обмежити польоти російських авіакомпаній.

 "Причиною обмеження польотів до Чеської Республіки є незадоволення чеської сторони умовами польотів через Сибір для "Чеських авіаліній", - заявив неназваний представник уряду Росії московському виданню РБК.

Раніше російський національний авіаперевізник  "Аерофлот" скасував низку рейсів в Прагу і назад через анулювання владою Чехії дозволів на польоти. Було відкликано також дозвіл для "Победы" на рейси до Карлових Вар. "Уральські авіалінії" повідомили, що призупинили польоти в Прагу.

У відповідь Мінтранс Росії звинуватив чеську авіавладу в порушенні угоди між країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.