Італію обурили звинувачення Франції в нагнітанні істерики щодо імміграції

Вівторок, 2 липня 2019, 15:02

Франція звинуватила Італію в "істеричній" поведінці у питанні імміграції та заявила, що сусідня держава не в змозі виконати свої обов'язки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Париж і Рим неодноразово вступали в перепалки протягом минулого року, оскільки італійський уряд намагається припинити діяльність благодійних рятувальних кораблів, які рятують потенційних шукачів притулку в Середземному морі й привозять їх до Європи.

"Поведінка містера Маттео Сальвіні, на мою думку, неприйнятна", - сказала речниця уряду Франції Сібет Ндіає, звинувативши віцепрем'єра Італії у створенні "істеричної" атмосфери щодо проблеми імміграції.

"Це болюча тема, складна тема, в якій ЄС і Франція раніше були солідарні з Італією", - додала вона.

Сальвіні розлютився на кардинала, який відновив подачу електрики безпритульним

Сальвіні відкинув ці слова: "Моя поведінка щодо імміграції неприйнятна? Французький уряд повинен припинити ці образи і відкрити свої порти (мігрантам)".

"Італійці вже прийняли дуже багато (мігрантів) і витратили занадто багато. Нові човни? Вони повинні вирушати в Марсель", - сказав він, посилаючись на південний порт Франції.

Останні заходи Сальвіні, спрямовані на те, щоб зробити ще важчим потрапляння недержавних рятувальних судів до портів Італії, призвели до того, що судно під прапором Нідерландів, яке перевозило близько 41 африканця, пробуло в морі понад два тижні. Човен врешті-решт не послухався наказів і пришвартувався, але німецький капітан тепер зіткнувся з кримінальною справою.

Франція ненадовго відкликала свого посла з Риму в лютому, щоб протестувати проти того, що вона називає "повторними, безпідставними" атаками італійських політичних лідерів на Париж.

Наприкінці січня французьке міністерство закордонних справ викликало посла Італії після того, як заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.