У Каталонії скасували заборону носити бороду для працівників Burger King

Четвер, 1 серпня 2019, 08:52

Місцева влада Каталонії визнала заборону носити бороду працівникам мережі ресторанів швидкого харчування Burger King такою, що порушує конституційні права персоналу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Заборону Burger King носити бороду, вуса та щетину оскаржила профспілка, заявляючи, що такі правила "підривають гідність працівників".

Регіональна інспекція комітету з праці погодилася з претензією. "В результаті перевірки було встановлено, що певні методи роботи компанії, викладені у внутрішніх правилах, порушують конституційні права працівників, а саме право на власний імідж, право на рівне ставлення і проти сексуальної дискримінації", - дійшли висновків інспектори.

 Інспектори підкреслили, що для уникнення порушення конституційних прав працівників можна використовувати інші засоби, наприклад, спеціальні сітки на бороду.

У Франції четверо чоловіків судяться через звільнення за надто довгі бороди

Вони також заявили, що політика компанії, яка наказує чоловікам носити краватки, а жінкам – стрічки, рівносильна сексуальній дискримінації.

Профспілка попросила чиновників втрутитися після того, як гігант швидкого харчування відмовився відступити від своїх суперечливих правил.

У Burger King працює понад 1 260 осіб в 46 ресторанах провінції Барселона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.