Shell виконуватиме санкції США проти газових проєктів РФ в разі ухвалення

П'ятниця, 2 серпня 2019, 19:08

Нідерландсько-британська компанія Shell, яка є одним з акціонерів проєкту газопроводу "Північний потік-2", виконуватиме санкції США проти російських газових проєктів в разі ухвалення, але "зобов'язана продовжувати виконання" уже укладеного договору про партнерство.

Про це заявив генеральний директор компанії Бен ван Берден, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Єдиний мандат, який я маю - це інвестувати обережно і робити правильно для наших акціонерів", - сказав ван Берден. "І якщо та чи інша країна вважає, що ми не повинні цього робити, вони повинні зробити це незаконним. І тоді я не маю вибору, і я цілковито виконуватиму ці санкції. Але лише тому, що це зобов'язання виконувати закон", - пояснив він.

Ще один акціонер, австрійська OMV, вважає, що "Північний потік-2" - це "економічний проєкт, важливий як для безпеки постачання, так і для конкурентоспроможності Європи", але не стала коментувати загрозу санкцій.

МЗС РФ назвало проєкт США щодо санкцій  проти "Північного потоку-2" новим витком русофобії

Речник швейцарської компанії Allseas, яка прокладає труби для "Північного потоку-2", заявив, що "не спекулює на потенційних наслідках запропонованих санкцій".

Нагадаємо, комітет Сенату США з міжнародних справ 31 липня схвалив законопроєкт, який має накласти санкції щодо компаній та осіб, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Йдеться зокрема про дві компанії, які мають контракти на прокладку труб для "Північного потоку-2": швейцарську Allseas й італійську Saipem. 

Пропонується також посилювати тиск на "Газпром" і п'ять компаній-партнерів по "Північному потоку-2": Uniper і Wintershall з Німеччини, британсько-нідерландську Shell, OMV з Австрії та Engie з Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.