Фон дер Ляєн підтримує нові санкції у торговельній суперечці з США

Вівторок, 10 вересня 2019, 16:08

Обрана президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала до посилення торговельних заходів для боротьби з президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Фон дер Ляєн поставила завдання своєму комісару з торгівлі Філу Хогану розглянути нові заходи для країн, які блокують систему врегулювання суперечок Світової організації торгівлі, а саме США.

Фон дер Ляєн оголосила перелік членів нової Єврокомісії

"Я хочу, щоб ви подивилися на те, як ми можемо зміцнити наш торговий інструментарій. Він повинен включати модернізацію правозастосовчого регламенту ЄС, щоб дозволити нам застосовувати санкції, коли інші вживають незаконні заходи і одночасно блокують процес врегулювання суперечок у СОТ", - йдеться в листі фон дер Ляєн Хогану.

Вона також натякнула на необхідність більш суворого підходу до китайських субсидій, сказавши Хогану "працювати з виконавчим віцепрезидентом з цифрової економіки та конкуренції для усунення спотворюючого впливу іноземних субсидій на внутрішній ринок".

ЄС шукає способи впоратися з величезними субсидіями Китаю, але глава торгової палати Сабіна Веянд минулого тижня виключила екстериторіальне застосування закону про державну допомогу ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: